Sajtótájékoztató

A Jobbik Ceglédi Alapszervezete nevében 2016. október 10-én  sajtótájékoztatót tartott Terecskei Ágnes alapszervezeti elnök, és Csuri Károly önkormányzati képviselő. A tájékoztató egyik témája érinti a belvárosi forgalmat használókat, ugyanis a Kossuth tér átalakításának egyik felvetett része, hogy a tér éttermek felőli oldalát idővel kivonnák a jelenlegi használat alól. „A sajtótájékoztató előtt, körülbelül 2 héttel tartott lakossági fórumon az érintettek felvetettek egy olyan ötletet, miszerint az említett útszakaszt forgalomcsillapító buckákkal látnák el, majd a Kazinczy utca és az Önkormányzat felé eső sarok közti szakaszt ki is vonnák a forgalom alól, azt csak az áruszállító járművek használhatnák. Szervezetünk ezt a felvetést nem tudja támogatni, ugyanis meglátásunk szerint a városnak – sajnos – nincs olyan turisztikai kereslete jelenleg, ami ezt igényelné. Másodsorban elmondható, hogy a városban célforgalom mozog, azaz nem andalogni jár a lakosság a városba, hanem ügyeit, bevásárlását intézni. Láthatjuk, hogy a város szerkezetileg oly módon épült fel, hogy minden lényeges elem (önkormányzat, iskolák, piac, stb) az említett tér köré csoportosul, így ha az útszakaszt kivonnák a forgalom alól, jelentősen megnehezítenék a közlekedők életét.” Terecskei Ágnes mondandója végén kérte a döntéshozókat, gondolják át a terveket.
Ezt követően Csuri Károly önkormányzati képviselő vette át a szót, és mondta el a szervezet álláspontját a zöldterület csökkentéséről, a fakivágásokról. „Szervezetünk sem a vázolt A, sem a B tervet nem tudja támogatni, ugyanis minden eddig elmondott terv csökkentené a zöldterületek mennyiségét. Jelen esetben lehet, hogy darabszámra több facsemete kerül elültetésre, mint ahány fát terveznek kivágni, mégsem mondható azonosnak egy csemete és egy 40 éves fa környezetre gyakorolt hatása. Ezt sajnos kihagyták a számításból, így kérjük, hogy tervezzék újra a tér jövőbeni kinézetét, beültetettségét.” A képviselő ezt követően az évek óta problémaként jelentkező, az egész várost elárasztó sertéstrágya szagról, és az ehhez kapcsolódó lépéseiről beszélt. Elmondta, hogy a sajtótájékoztatót követően birtokvédelmi eljárást indítványoz a jegyzőnél, ugyanis a saját házában, saját udvarában mindenkinek joga van a tiszta levegőhöz. A beadványt 17 fő írta alá.

Fotó: Krizsàn Ervin