Nyílt levél Földi László országgyűlési képviselőhöz és Takáts László polgármesterhez

A mai nap délelőttjén eljuttattam az alábbi nyílt levelet a ceglédi sajtónak. Eddig sajnos nem láttam, hogy ez a vélemény bárhol megjelent volna, így itt teszem elsőnek közzé. Kérem, hogy osszák, jusson el minél több emberhez.

Nyílt levél Földi László országgyűlési képviselőnek és Takáts László polgármesternek

Tisztelt Képviselő Úr, tisztelt Polgármester Úr!

Felháborodva értesültünk arról, hogy az Albertirsa-Kecskemét vonalon 400kV-os távvezetéket kívánnak építeni, mindezt úgy, hogy előzetesen egyeztettek volna az emberekkel, megkérdezték volna róla a lakosságot.  Azóta letették az első oszlopokat, figyelembe sem véve a lakosok kéréseit, ellenvetéseit, sőt, kérdéseit sem.
Nem kaptunk semmilyen információt arról, hogy milyen kockázatai, veszélyei lehetnek a vezeték kiépítésének, de mégcsak arról sem értesítettek minket, mikor óhajtják tájékoztatni erről a lakosságot.
Az emberek aggódnak aggódnak az egészségükért, aggódnak a környezetükért (mint tudjuk, a vezeték érintené a Kis-Gerje Natura 2000-es tájvédelmi körzetet is). Önök pedig félelemben tartva a lakosokat, válasz nélkül hagyva levélbeli megkeresésüket, hallgatnak tovább, mint a kiskirályok.
Ezért tisztelettel kérjük Önöket, még egyszer: adjanak felvilágosítást arról, milyen következményekkel jár a nagyfeszültségű távvezeték kiépítése a lakosságra, illetve a természetre nézve?

​Terecskei Ágnes

Jobbik Magyarországért Mozgalom
Ceglédi Alapszervezet elnöke

 

(fotó: panoramio)